Ege Postası
Geri

Dikili’yi festival coşkusu sardı 

30-31 Ağustos ve 1 Eylül 2018 tarihlerini kapsayan Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali başladı.
Dikili’yi festival coşkusu sardı 
Haberler / İzmir
31 Ağustos 2018 Cuma 07:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konserler, paneller, imza günleri, sportif aktiviteler ve daha pek çok etkinlikle çeşitlendirilen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali’nde program, sabah saatlerinde gerçekleşen yoga-aerobik-pilatesin ardından öğleden sonra gerçekleşen çocuk şenliğiyle başladı.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan çocuk şenliği kapsamında minikler Muammer Aksoy Parkı’nda kendileri için özel kurulmuş alanlarda doyasıya eğlendi, el becerilerini geliştirecek oyun hamurlarından eserlerini birbirlerine gösterdiler. Dikili Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün çocuklara sunduğu pek çok aktivitenin yanında bir de sürprizi vardı. Dikili Belediyesinin çocuklar için hazırladığı ‘Dikili Çocuk’ dergisi çocuklara armağan edildi. Çocukların mutluluğu görmeye değerdi.

Saat 18.00’de başlayan bir diğer etkinlik ise Dikilili yazarların okurlarıyla buluşması oldu. Dikili’nin yerel yazarları okurlarına bol bol kitap imzalama fırsatı yakaladı.

İmza gününün ardından düzenlenen bir başka etkinlik ise “Ekonomi” konulu panel oldu. Atatürk Meydanı’nı yüzlerce duyarlı vatandaş doldurdu. Uzun süren panel ilgiyle izlendi.

Panelistler Muharrem Erkek, Meliha Okur ve Mehmet İşler’in farklı yorumlamaları ülke ekonomisinin gerçeklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Günün sonunda geceye damgasını vuran isim, sanatçı Leman Sam oldu. Ünlü sanatçı verdiği konserde birbirinden güzel eserleriyle sevenlerine müzikal bir şölen yaşattı.

1 Eylül’e kadar devam edecek olan etkinlik program 31 Ağustos’ta diğer etkinliklerin yanında  “2002’den Günümüze Tarım ve Hayvancılık Politikalarının İzdüşümü” konulu panel, Grup Lima konseri, Onur Akın konseri ile; 1 Eylül Pazartesi deEpano Skala Kültür Derneği Halk Oyunları Gösterisi (Midilli - Yunanistan), Talip Şahin ve ardından Sümer Ezgü konseriyle son bulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası